Fie că e vorba de un banner de prezentare, un sistem expozițional sau un steag publicitar. Trebuie să fim atenția la design-ul ales pentru standuri expoziționale. Dacă vrei să angajezi sau ai propriul designer, e bine să cunoști câteva amănunte esențiale pentru o imagine reușită. Am vorbit de programele de grafică folosite pentru realizarea de grafică profesională. Azi ne ocupăm de conținutul graficii pentru standuri expoziționale.

Design standuri expoziționale: Echilibru între text și imagine

Specialiștii în domeniu recomandă atenție la detalii atunci când vine vorba de design grafic pentru standuri expoziționale. Echilibrul dintre text și imagine este esențial, dar la fel de importante sunt culorile de efect și ușurința receptării mesajului transmis.

Textul ar trebui redus la minimum, pentru un impact crescut. Iar contrastul dintre fundal și text ar trebui să fie în măsură să crească vizibilitatea mesajului. Pentru asta, sfatul designerilor este să privim orice design ca un tot unitar.

Atenție la detalii!

Imprimarea de materiale pentru standuri expoziționale este costisitoare, mai ales că este făcută la dimensiuni mari. Asta înseamnă că ai o singură încercare ca imaginea imprimată să corespundă design-ului respectiv. Pentru a nu da greș, firmele de producție publicitară folosesc printul de test la scară mică.

Poți verifica, astfel, toate detaliile de design, de la culoare, dimensiune și așezare în pagină. Vei fi sigur, în acest fel, că printul va arăta impecabil atunci când va fi afișat pe tipurile de standuri expoziționale selectate.

Cel mai bun format pentru fișierele imagine

Atunci când trebuie să redimensionezi imagini grafice, cel mai bun format pentru fișierele folosite este .EPS. Vectorii pot fi redimensionați la orice mărime, fără a-și pierde din calitate. Dacă, în schimb, vei redimensiona un TIFF sau un JPEG pentru print standuri expoziționale, vei avea un rezultat blurat, pixelat și distorsionat.

 

× WhatsApp