Fie că e vorba de un banner de prezentare, un sistem expozițional sau un steag publicitar. Trebuie să fim atenția la design-ul ales pentru standuri expoziționale. Dacă vrei să angajezi sau ai propriul designer, e bine să cunoști câteva amănunte esențiale pentru o imagine reușită. În primul rând, programele de grafică folosite pentru realizarea de grafică profesională.

Programe de design grafic pentru standuri expoziționale

Illustrator este un program de design grafic folosit frecvent pentru realizarea de standuri expoziționale. Cu ajutorul lui, putem crea imagini vectoriale la orice dimensiune, fără riscul de a pierde în calitate.

Photoshop este folosit mai mult pentru editare de imagini. Dezavantajul acestuia este că nu poți mări o imagine foarte mult. Fiind formată din pixeli, aceasta va pierde din calitate atunci când vei vrea să o mărești. De aceea trebuie să te asiguri că printul este suficient de bun ca rezoluție pentru a fi lipit pe standuri expoziționale.

InDesign este ideal de folosit atunci când realizezi flyere sau broșuri. Se pretează pentru print de mici dimensiuni, deoarece are limitări serioase atunci când vine vorba de scală. Pentru print pentru standuri expoziționale cea mai bună variantă rămâne Illustrator.

Cel mai bun format pentru fișierele imagine

Atunci când trebuie să redimensionezi imagini grafice, cel mai bun format pentru fișierele folosite este .EPS. Vectorii pot fi redimensionați la orice mărime, fără a-și pierde din calitate. Dacă, în schimb, vei redimensiona un TIFF sau un JPEG pentru print standuri expoziționale, vei avea un rezultat blurat, pixelat și distorsionat.

× WhatsApp