Studiile arată că o persoană normală poate reproduce după 3 zile numai 10% din ceea ce aude. Procentul însă crește până la 65% dacă în urmă cu 3 zile i s-a arătat o imagine. Imaginile trezesc emoții și îndeamnă audiența să acționeze. Dar ce legătură există cu impactul avut de un stand expozițional?

Pentru a răspunde, trebuie să urmărim, de asemenea, diferențele dintre impactul produs de radio și TV. Întotdeauna imaginile prezentate la televizor vor rămâne mai mult timp în conștiința publicului. Ca să nu mai vorbim de tendințele din ultima vreme de popularizare a mesajelor vizuale cu ajutorul Facebook, Instagram, Snapchat etc.

…Și având în vedere acest impact crescut al vizualului în rândul consumatorului de rând, vom prezenta câteva reguli de urmărit în realizarea unui stand expozițional de succes.

Regula numărul 1: Află ce vrei să transmiți prin design-ul tău!

Atunci când te ocupi de design-ul unui stand expozițional, trebuie să ai în vedere, în primul rând, „să arăți, nu să spui”. O regulă de bază în acest domeniu este să nu povestești nimic audienței tale decât dacă îi poți și arăta.

Dacă folosești cuvinte, trebuie să le desenezi o imagine. Dacă îi poți arăta clientului mai degrabă cum funcționează decât să îi descrii asta în cuvinte, poți fi sigur că el va ține minte. În publicitate este la fel: dacă vrei să prezinți un produs sau un serviciu, arată-l funcționând. Sună simplu și chiar este: poți face diferența doar trecând pe coridoarele unui târg de profil. Vei vedea că un stand expozițional care spune o poveste prin intermediul imaginilor se va bucura de un impact crescut în rândul vizitatorilor.

Cu reguli noi pentru amenajarea unui stand expozițional revenim în câteva zile.

 

Sursă articol: www.plus-exhibitionstands.com/blog

× WhatsApp