Activitățile de marketing de eveniment descriu procesul de dezvoltare a unei prezentări. Fie că este vorba de prezența la un târg de profil, de promovarea unui nou produs sau serviciu. Scopul acestui proces este să crească angajamentul clienților față de un brand și vizibilitatea acestuia.

Activitățile de marketing de eveniment se pot desfășura on-line sau off-line și pot fi organizate, găzduite sau sponsorizate de către o companie. Iar promovarea lor poate fi făcută atât on-line cât și prin metode tradiționale.

De ce este importantă o campanie de marketing de eveniment

În zilele noastre, cumpărătorii primesc o putere nebănuită. Datorită numeroaselor canale de comunicare, on-line și off-line, alegerea lor devine cât se poate de ușoară. De aceea, marketerii trebuie să stabilească relații cu clienții finali. Să genereze conținut și să crească gradul de încredere în brand-ul pe care îl reprezintă.

Când vine vorba de marketing de eveniment, consumatorul zilelor noastre vrea mai mult decât să fie informat. El evaluează constant soluțiile găsite și ia întotdeauna cele mai bune soluții pentru nevoile lui. Tocmai de aceea, evenimentele reprezintă pentru ei o oportunitate unică de interacțiune cu brand-ul. Îi descoperă astfel scopul, perspectiva și personalitatea.

Acțiunile de marketing de eveniment devin, în aceste condiții, un instrument esențial de a răspunde direct cerințelor clienților finali. O strategie combinată de evenimente on-line și off-line sunt, așadar, esențiale pentru orice companie de top.

Impactul unei campanii de marketing de eveniment

Pentru a fi de impact, o campanie de marketing de eveniment trebuie să fie memorabilă. Bineînțeles că impactul dorit depinde de scopurile stabilite. Dar cele mai multe companii își doresc ca evenimentele lor să devină mult mai mult decât un instrument de publicitate.

Când este făcută cum trebuie, o campanie de marketing de eveniment creează o impresie puternică și de durată în memoria vizitatorilor. Pe scurt, prin simpla interacțiune a acestora cu produsele și serviciile pe care le oferi, creezi o conexiune puternică cu potențiali noi clienți.

× WhatsApp