Institutul Pantone (Pantone Color Institute ), autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori, a anunțat care este culoarea anului viitor. Așadar, nuanța Pantone 2018 este ultravioletul. O combinație îndrăzneață între două culori diametral opuse, albastru și roșu.

Culoarea Pantone 2018, o nuanță originală

Este o culoare care semnifică „originalitate, ingeniozitate și viziune”, a arătat directorul executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman. Reprezentanții Institutului și-au susținut alegerea prin faptul că nuanța Pantone 2018 reprezintă, de fapt, „o reflecție a ceea ce lumea în care trăim are nevoie”.

„Ultravioletul este, de asemenea, cea mai complexă dintre toate culorile. Și asta pentru că el combină două culori diametral opuse, albastru și roșu. Amestecate, rezultă o nuanță originală” -culoarea Pantone 2018, a mai spus directorul executiv al Institutului care se ocupă cu stabilirea culorii reprezentative fiecărui an.

Designerii știu: Pantone 2018 dă trendul anului

Din ce în ce mai mulți oameni descoperă, pe zi ce trece, fascinația dată de puterea culorilor. Dar și abilitatea acestora de a transmite mesaje puternice și adânci. De aceea Institutul Pantone încearcă să dea un trend original fiecărui an. Designer-ii și brand-urile din lumea întreagă ar trebui să folosească nuanța Pantone 2018 pentru a inspira și a influența.

Fie că e vorba de web-design, grafică pentru print sau sisteme expoziționale de dimensiuni mari. Designerii știu că nuanța aleasă de Pantone dă trendul anului în materie de grafic design. Puțin din culoarea Pantone 2018 va apărea, anul viitor, pe site-uri, pe afișe, bannere sau pe roll-up-uri sau pop-up-uri. Cu atât mai mult cu cât ultravioletul este o culoare originală, care ne focusează către viitor.

Culoarea anului dă o direcție strategică globală, în privința imaginii de brand. Așa că trebuie să fii atent la design-ul ales anul viitor pentru materialele tale de promovare. Notează de pe acum codul nuanței Pantone 2018: Ultraviolet 18-3838.

 

× WhatsApp