Despre print dye – ce este și pentru ce să-l alegi

Print dye reprezintă o metodă de imprimare care folosește materiale ecologice, ideal pentru printul indoor – pe hârtie, tapet, polipropilenă, canvas, material textil etc. Cerneala este pe bază de apă și pigmenți naturali, ceea ce îi conferă strălucire și durabilitate.

Transferul de tip dye a fost unul dintre primele procese de printare color, care a apărut la începutul anilor 40. Probabil partea cea mai importantă în acest proces, dar și cea mai misterioasă, este reprezentată de etapa separării culorilor. E o adevărată artă să reușești să „descompui” culorile, folosind filtrele potrivite, să reduci contrastul și transparența și să repari greșelile sau impuritățile din produsul rezultat.

Print dye de calitate, culori vii și durabile

Printul dye este o tehnică de sublimare care se bazează pe transferul prin căldură a unor cerneluri sensibile la temperaturi mari care astfel aderă și se impregnează cu ușurință pe material, conferindu-i durabilitate chiar și la un număr mare de spălări.

Imprimanta este esențială pentru acest tip de print. Echipamentele noastre de ultimă generație garantează un print dye de înaltă calitate, culori vii și durabile și rezistență în timp.Așa cum am spus, cerneala folosită pentru acest tip de imprimare este fabricată pe bază de apă, ceea ce înseamnă că nu este rezistentă la apă, iar hârtia pe care se imprimă este, de asemenea, perisabilă și nerecomandată pentru afișare outdoor.

Atunci când printezi pe material textil, este important ca materialul să fie 100% din bumbac și să nu fie mototolit, acest lucru asigurându-i astfel o calitate superioară a imaginii aplicate.

Pentru materialele imprimate prin metoda dyeputem oferi laminare – proces ce constă în aplicarea unei folii transparente peste imaginea printată, care îi conferă printului protecție sporită și rezistență ridicată la factorii mecanici sau la razele UV.

Iată și un material cu plantele care „nasc” culori și ce culori pot fi obținute din fiecare: https://wendyfe.wordpress.com/plants-for-eco-dyeing-and-eco-printing/

× WhatsApp