Print eco-solvent, print prietenos cu mediul înconjurător

După cum îi spune și numele, un print eco-solvent este o modalitate de imprimare care folosește materiale ecologice, reprezentând alegerea ideală dacă vrei calitate desăvârșită pentru printul tău outdoor și te interesează, în egală măsură, și protejarea mediului înconjurător.

Principalele avantaje ale printului pe bază de eco-solvent sunt viteza procesului de imprimarea, uscarea rapidă și calitatea imaginii aplicate, dar și durabilitatea produsului finit. Este un tip de print recomandat pentru printul outdoor, și asta datorită cernelurilor folosite, pe bază de eco-solvent, rezistente la apă, la razele UV și la intemperii.

Printul eco-solvent, folosit atât pentru imprimare in dar și outdoor

Produsele astfel imprimate au o durabilitate garantată de minimum doi ani. Printre cele mai uzuale produse de print eco-solvent se numără sistemele de mare expunere, precum bannerele, casetele luminoase sau mesh-urile, dar și autocolantul pe PVC, WindowGraphics sau FloorGraphics. De asemenea, și suporturile folosite pentru imprimarea outdoor – poliesterul, materialul textil, forexul, PVC-ul etc., sunt rezistente la condițiile de exterior și reprezintă alegerea potrivită pentru expunerea mesajelor tale de marketing.

Fiind vorba de o vopsea ecologică, fără miros, este recomandată inclusiv pentru print indoor, de exemplu pentru print tapet. Pe scurt, printul eco-solvent îți ajută afacerea, conferindu-i un plus de productivitate și de profitabilitate.

Prin ce se deosebește printul eco-solvent de printul solvent?

În primul rând, diferența este dată de faptul că printul eco-solvent folosește cerneluri ecologice, lipsite de orice miros și care nu conțin ingrediente nocive. Acestea sunt, în general, biodegradabile și se pot descompune fără a face rău mediului înconjurător.

Din contră, printul pe bază de solvent este destul de agresiv cu mediul, mai ales din perspectiva modului în care sunt extrase cernelurile folosite. Procesul de imprimare solvent este, însă, mai ieftin și de aceea este încă destul de folosit în lumea largă.

× WhatsApp