Print latex, fixare rapidă a culorii

  • Printul latex este una dintre cele mai noi tehnologii în domeniu, existând pe piață de numai 10 ani. Dezavantajele sale inițiale, rezistență scăzută la zgârieturi, temperatură de uscare foarte ridicată, au fost rezolvate. Cernelurile folosite în print latex sunt fabricate pe bază de apă.
  • Practic, în timpul procesului de imprimare, apa este încălzită. Evaporându-se, permite polimerilor din latex să se împrăștie și să ajute astfel la fixarea pigmenților de culoare în imaginea dorită. Datorită tehnologiei latex, imaginea va ieși din printer total uscată. Materialul imprimat va putea fi laminat imediat.
  • Un alt avantaj al printului latex este că materialul folosit nu este la fel de coroziv ca solventul sau ca eco-solventul. Mai mult, este foarte ușor de aplicat, iar faptul că se usucă foarte rapid îl face ideal pentru folosirea la personalizarea autovehiculelor. Printul latex poate fi folosit, de asemenea, pe polipropilenă, banner, vinil, hârtie sau material textil. Ideal atât pentru printul indoor, cât și pentru cel outdoor.
Diferențe față de print dye și alte metode de print
Rezistent la raze UV
Spre deosebire de alte tipuri de cerneală, folosite de exemplu în printul dye, cea folosită în print latex este recunoscută pentru rezistența la razele ultraviolete. Aceasta diferă, bineînțeles, în funcție de mediul în care este amplasat printul. Altfel va dăinui culoarea pe un banner instalat pe o plajă, la mare, decât pe unul care va fi amplasat în interior, într-un showroom.

 

Cerneală prietenoasă cu mediul
Faptul că cernelurile sunt fabricate pe bază de apă i-a făcut pe unii să susțină că acestea sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât alte tipuri. Ceea ce poate fi considerat adevărat dacă stăm să comparăm cu cernelurile pe bază de solvent. Căldura necesară pentru uscarea acestora ne face însă să ne gândim, cel puțin din punct de vedere al energiei consumate, că beneficiile ecologice nu sunt atât de relevante. Fabricanții însă au făcut eforturi în ultimii ani să reducă substanțial energia folosită pentru uscarea cernelurilor din printul latex.

 

× WhatsApp