Ca oricare altă metodă de marketing, să participi la un târg expozițional se traduce prin a folosi cât mai inteligent investiția făcută. Cu o planificare corectă și un buget bine organizat, un târg expozițional poate fi un excelent ROI (Return On Investment) pentru afacerea ta.

Când vine vorba de buget, îl stabilești singur? Dacă afacerea ta este încă la început, este esențial să participi la un târg expozițional. Și îți poți face singur lista de cheltuieli. Dacă însă lucrezi pentru o corporație, vei avea parte de un buget fix cu care va trebui să te descurci.

Poate îți vine greu să crezi, dar prima variantă este mult mai dificil de administrat. Să beneficiezi de un buget „la liber” este de multe ori mai costisitor decât să planifici un buget bine delimitat.

Nu subestima costurile unui târg expozițional

Mai ales dacă participi pentru prima dată la un târg expozițional. Este esențial să iei în calcul toate cheltuielile ce ar putea apărea. Mulți „novici” în marketing fac greșeala de a împărți cheltuielile pentru o listă scurtă de necesități. De la apa și mâncarea consumată în timpul unui târg expozițional și până la materialele promoționale, bugetul pentru astfel de activități crește văzând cu ochii.

Închirierea spațiului și design-ul standului expozițional

Este cel mai important lucru de luat în seamă atunci când se stabilește un buget. 40% din cheltuieli se vor duce numai pe închirierea spațiului și pe design-ul și crearea standului expozițional. Odată ce te-ai hotărât să participi la un târg expozițional, închiriază din timp spațiul de care ai nevoie. Vei beneficia de un discount!

Materiale și cadouri promoționale

Te-ai gândit să oferi cadouri promoționale în cadrul unui târg expozițional la care participi? Foarte bine ai făcut! Acest lucru va crește garantat ROI-ul (Return On Investment), dacă vei ști ce materiale să alegi și cui să te adresezi. Dar ia în calcul că personalizarea acestora va reprezenta un plus serios la un buget pentru un târg expozițional.

 

Sursă articol: www.displaywizard.co.uk

× WhatsApp