Ai o afacere și vrei să o extinzi și să câștigi cât mai mulți clienți? E timpul să te gândești să participi la diferite târguri expoziționale. Mai ales că ne aflăm în plin sezon. Iar pentru asta, trebuie să alegi întâlnirile care se potrivesc cel mai bine profilului tău de activitate. Astfel încât să nu faci risipă de efort sau de buget.

Cele mai importante târguri expoziționale au loc în această perioadă. Indagra, Târgul de Turism al României sau Gaudeamus. Indiferent de domeniul de activitate, iată câteva sfaturi să alegi înțelept la care din ele să participi.

Stabilește-ți bine obiectivele

Când participi la târguri expoziționale, poți atinge diferite nevoi sau obiective. Prezentare a brand-ului, clienți sau parteneri de afaceri noi, dezvoltarea afacerii pe plan local, lansare de produse. Odată ce ai stabilit unul sau mai multe obiective clare, e timpul să verifici oferta de târguri expoziționale.

Este evident faptul că majoritatea acestora îți vor garanta întâlnirea cu noi clienți. Dar, dacă îți dorești dezvoltarea afacerii pe plan local, ar trebui să alegi un târg cu specific regional. Sau, dacă urmărești lansarea unui nou produs, poate va fi mai potrivit o întâlnire a celor din industria ta specifică.

Alege târguri expoziționale specifice

Pentru anumite tipuri de afaceri, este vital să aleagă întâlniri ale celor din industria specifică. Pentru asta, trebuie să-și cunoască foarte bine publicul țintă. Dacă activezi în domeniul B2B și oferi servicii potrivite oricărui tip de business (de exemplu, consultanță financiară), poți participa la aproape orice tip de târguri expoziționale.

Dacă însă oferi produse sau servicii extrem de targetate (de exemplu, software pentru rezervări hoteliere), nu ai de ales decât târguri specifice acestei industrii. O să descoperi că participarea la astfel de târguri expoziționale este mult mai scumpă decât la târguri generaliste. Dar va merita orice investiție, atâta timp cât te ajută să ajungi la nume mari din acest domeniu de activitate.

Contact direct cu clienții

O altă cale de a ajunge la clienții tăi prin participarea la târguri expoziționale este să-i întrebi care dintre ele îi interesează. Poți descoperi astfel o listă întreagă de evenimente de care nici măcar nu ai auzit. Legătura directă cu clienții și cu partenerii de afaceri poate duce la o dezvoltare a afacerii la care nici nu visai.

Sursă articol: www.displaywizard.co.uk

× WhatsApp