Am descoperit zilele trecute cât de importantă este participarea la diferite târguri expoziționale. Pentru extinderea afacerilor, dar și pentru câștigarea de noi clienți. Stabilește-ți bine obiectivele, alege târguri expoziționale specifice și fii permanent în contact direct cu clienții. Acestea au fost sfaturile primite săptămâna trecută.

Indiferent de domeniul de activitate, iată și alte sfaturi pentru a putea alege înțelept la care din exposhow-urile de profil să participi.

Documentează-te temeinic

Pentru multe afaceri mici sau medii, să participe la târguri expoziționale reprezintă o adevărată provocare. Înseamnă mulți bani cheltuiți și multe resurse implicate. Asta înseamnă că fiecare dintre ele trebuie să aleagă expoziții la care știe sigur că își va întâlnii clienții specifici.

Ideal ar fi să verifice statisticile oferite de organizatorii de târguri expoziționale. Acestea arată participanții din anii trecuți, din punct de vedere demografic și ca putere de cumpărare. Iar cea mai bună idee este să vizitezi expoziția la care dorești să participi, cu un an înainte. Poți afla singur părerile participanților și dacă a meritat să fie acolo sau nu.

Atenție! Un târg nou apărut poate reprezenta un risc mult mai mare decât unul foarte cunoscut. Aceste târguri expoziționale trebuie să câștige încrederea celor din domeniu pentru a deveni bine reprezentate. Astfel că o expoziție va avea nevoie de câțiva ani până va deveni cunoscută.

Verifică-ți concurența la târguri expozițional

Un bun organizator se va asigura că nu există foarte mulți participanți dintr-un singur domeniu. Asta, pentru a evita competiția. Nu mulți organizatori de târguri expoziționale o fac, însă. Ceea ce duce la o competiție neloială pe anumite produse sau servicii.

Poți face însă singur acest lucru. Poți verifica lista participanților la diferite târguri expoziționale și poți alege să participi acolo unde concurența este slabă. Iar dacă te înscrii din timp, încearcă să obții de la organizator o asigurare că nu vor lăsa să se înscrie prea multe firme concurente.

Dă-ți interesul

Poate cel mai important lucru pe care îl obții de la participarea la târguri expoziționale este publicitatea pe care o poți obține. O expoziție de renume va atrage oameni și companii importante din domeniul specific de activitate. Așa că dă-ți interesul să fii acolo și să faci bine ceea ce faci!

Pentru asta, e important să prezinți un stand expozițional bine pus la punct. Asta va presupune un buget consistent pe care îl pui la bătaie, dar cu cât prezentarea este mai profesionist făcută, cu atât standul va atrage mai mulți vizitatori. Deci, mai mulți potențiali clienți.

Sursă articol: www.displaywizard.co.uk

× WhatsApp